Hrvatski radio

Radio Zadar

Pozitivna energija mladog Patrika Puljića je zarazna

17.11.2016.

19:52

Autor: Žana Morović Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Multipla skleroza bolest je s tisuću lica. No, nerijetko ćete od oboljelih čuti rečenicu: "Imam multiplu, ali bolest nema mene!" A mladi Zadranin Patrik Puljić svojim životnim stavom i stilom, unatoč ozbiljnim zdravstvenim poteškoćama širi pozitivnu energiju.

Njegov saveznik je, kaže, sport i naravno prijatelji s kojima redovito igra nogomet.

Ovaj dvadesetčetverogodišnji student protiv multiple skleroze, iznimno nepredvidljive bolesti, odlučio se boriti sportom.

Meni nogomet znači relaksaciju od svih nedaća što donosi MS. To je ispušni ventil ne samo nogomet kao igra nego energija ovih momaka - kaže Patrik Puljić, predsjednik Kluba mladih Društva oboljelih od MS-a Zadarske županije.

Zbog Patrika su prijatelji pokušali saznati što više o multiploj sklerozi. Ivan je s njim dijelio teške dane kada mu je bolest dijagnosticirana u osamnaestoj godini.

Ivan Karamarko: Bilo je dosta čudno i teško. On je danas pun energije i daje se za svaku stvar više od nas. To je fascinantno tako da ga netko vidi na ulici nebi sigurno rekao da ima multiplu.

Bavljenje sportom, znatno je poboljšalo Patrikove liječničke nalaze.

Dino Škibola: Ne osjeti se uopće razlika što se tiče bolesti.
Je li ga štedite u igri?
Deni Jelaš: Nekad čak i ne.

Trči isto kao i ostali, borben je i igra do kraja termina

Iako se tijekom nekih utakmica, zbog bolesti, umori i iscrpi, Patrik je ustrajan

Patrik Puljić: Nemojte odustati od svojih snova i svojih hobija. Ne moraju to biti snovi da bi nešto radili. Ako imate dijagnozu nemojte odustati nego pričajte s prijateljima, s roditeljima s kim god. Otvorite to!

Kao što je Patrik, predsjednik Kluba mladih Društva oboljelih od MS -a Zadarske županije otvoren za sve nove životne izazove.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.