Hrvatski radio

Radio Zadar

Poziv iznajmljivačima: pridružite se sustavu Zadar Travel

27.07.2020.

12:30

Autor: Anita Perica

Poziv iznajmljivačima: pridružite se sustavu Zadar Travel

Poziv iznajmljivačima: pridružite se sustavu Zadar Travel

Foto: - / -

TZ grada Zadra pozvala je stare i nove iznajmljivače da obnove podatke o svojim objektima u aplikaciji Zadar Travel, odnosno da se pridruže sustavu. Dizajnerski i sadržajno ažuriran sustav je ponovno na tržištu kako bi kroz neposrednu komunikaciju omogućio što više rezervacija iznajmljivačima.

Brzo i jednostavno bez troškova i provizije povećati broj rezervacija i popunjenost - samo je dio prednosti koje u doba pandemije kad se o rezervacijama odlučuje u posljednji trenutak nudi nagrađivana aplikacija Zadar Travel. Ante Galić iz TZ Grada Zadra stare iznajmljivače poziva da osvježe podatke o svojim objektima a nove da im se pridruže u što većem broju: A zašto neka se uključe, zato što je ovo jedan od rijetkih sustava koji nudi baš neposrednu komunikaciju između gosta i iznajmljivača… Dakle, svaki drugi sustav bilo globalni ili nudi komunikaciju preko nekakvih platformi uz određene provizije i određene stvari koje ne možete prenositi a preko ove aplikacije možete direktno komunicirati s gostom odnosno gosti s vama.

Aplikacijom Zadar Travel trenutačno je obuhvaćeno 450 iznajmljivača a pridružiti se mogu svi koji imaju registriran smještaj a takvih je na našem području nekoliko tisuća kaže Galić. Današnja statistika kazuje da je popunjenost nekih 50 posto u odnosu na isti dan prošle godine. O pokazateljima trenutačne popunjenosti kaže da je varljiva i da nije lako odgovoriti na pitanje možemo li biti koliko-toliko zadovoljni: Teško je to odgovoriti. Kako god da odgovorimo bit će onih koji su nezadovoljni i onih koji su zadovoljni. S naše strane, s obzirom na projekcije koje smo imali što se tiče smještaja samog možemo biti zadovoljni ali što se tiče svih ovih ostalih vidova turističkog prometa nažalost ne, ali ne možemo utjecati na to…

Posebno nedostaju gosti s kruzera, gosti u autobusnim grupama, tek se sada zračni promet oporavlja i to se jako osjeća - dodaje Ante Galić. Ostaje nada da će kolovoz biti bolji od srpnja i da ćemo sezonu uz odgovorno ponašanje i nešto sreće privesti kraju uz zadovoljavajuće brojke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.