Hrvatski radio

Radio Zadar

Poziv mladima i svima koji znaju

29.01.2013.

09:20

Autor: Suzana Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novi natječaj za inovacije Zadar- in 2013. je poziv svima, posebice poduzetnim mladim ljudima koji će tako moći pokazati što znaju, a njihove ideje bit će i javno valorizirane, rekao je na godišnjoj skupštini Inovatora predsjednik Udruge Rade Nekić pozvavši i ostale ljude "s idejom" da sudjeluju u natječaju.

Sa 14 članova u tri i pol godine naša udruga danas je došla na 750 članova iz cijele Hrvatske , istaknuo je predsjednik Udruge inovatora Zadarske županije Rade Nekić na današnjoj godišnjoj skupštini udruge. Radit ćemo i dalje na promociji poduzetnih mladih ljudi i njihovih ideja kazao je Nekić najavivši novi natječaj za inovacije ZADAR-IN 2013.-e.

Novi natječaj za inovacije Zadar- in 2013. je poziv svima, posebice poduzetnim mladim ljudima koji će tako moći pokazati što znaju, a njihove ideje bit će i javno valorizirane, rekao je na godišnjoj skupštini Inovatora predsjednik Udruge Rade Nekić  pozvavši i ostale ljude "s idejom" da sudjeluju u natječaju.

Najbolji će dobiti priliku za natjecanje na međunarodnom sajmu inovacija ARKA. Kako je rečeno na današnjoj godišnjoj skupštini udruge koja broji čak 700 članova iz cijele Hrvatske, priprema se i novi Festival suvenira Zadarske županije, a s ciljem bolje promocije mladih poduzetnih inovatora udruga će članove ubuduće grupirati po sekcijama: staklopuhači, drvo-tokari, kamenoklesari, proizvođači prirodne kozmetike i drugo.Novi Festival suvenira Zadarske županije koji je po Nekićevim tvrdnjama spasio županiju od kinezacije suvenira.

Postali smo najveća udruga inovatora u našoj zemlji- izjavio je također predsjednik udruge Rade Nekić, a kao dokaz uspješnog rada udruge podsjeća kako su nekolicini inovatora pomogli da se probiju iz anonimnosti. 

Danas je također bilo riječi i o radu Udruge za 2012. godinu, dogovoren je plan rada je koji i financijski usklađen   za 2013. godinu. Oformljena je sekcija unutar Udruge  za otvaranje inovatorskog izloga na web stranicama Udruge.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.