Hrvatski radio

Radio Zadar

Poziv naoružanima

12.03.2013.

12:50

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Građani koji imaju registrirano oružje bili su dužni izvijestiti policijske uprave ili postaje o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite. Iako je rok je istekao 5. prosinca 2012. godine, MUP ih još jednom poziva da dostave dokumemte

Građanima koji ne dostave nadležnoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, odnosno o promjeni izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, ukinut će se oružani list te oduzeti oružje. 

Ministarstvo unutarnjih poslova još jedanput poziva vlasnike oružja koji nisu dostavili podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite da to učine u nadležnoj policijskoj upravi ili postaji osobno izjavom na zapisnik, pismom, faksom ili e-mailom.

Rok do kojeg su građani koji imaju registrirano oružje bili dužni izvijestiti policijske uprave ili postaje o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, istekao je 5. prosinca 2012. godine, a to se odnosi na sve vlasnike oružja bez obzira je li im je uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja važeće ili je isteklo.

Ujedno podsjećamo vlasnike oružja na obvezu da su, ako promijene izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, i dalje dužni o toj promjeni u roku od 60 dana izvijestiti policijsku upravu ili postaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.