Hrvatski radio

Radio Zadar

Poznati ekspresionist Adin Hebib slikat će za OŠ Voštarnica

11.06.2018.

18:19

Autor: HRT radio zadar

Ilustracija s Hebibove izložbe u Sarajevu, Borna Fliić/Pixsell

Ilustracija s Hebibove izložbe u Sarajevu, Borna Fliić/Pixsell

Foto: - / -

Bosansko-hercegovački ekspresionist sudjelovat će 14. i 15. lipnja 2018. na 12. Likovnoj koloniji u OŠ Voštarnica-Zadar. On je akademski slikar koji je specijalizirao ekspresionizam u Parizu. Njegovih 28 kapitalnih djela izloženo je širom svijeta.

Adin Hebib je prijatelj našeg grada i ljudi u njemu - poručuju iz OŠ Voštarnica. Darovao  je Školi i sliku za Donatorsku večeru, održanu 29. studenog 2017. Njegovih 28 kapitalnih djela izloženo je širom svijeta: u Europi, Americi, Aziji i Africi. Kupljene slike su izložene i postavljene u Vatikanu, Bundes Prezidiumu, Zagrebu, Goteburgu, Bad Godezbezberu, Innsbrucku, Oslu, Triestu, Instanbulu, Martiniqueu, Brettenu i Sarajevu.

Njegove slike krase zidove državnika kao što su Suleyman Demirel (Turska), Bill Clinton (USA), Jacque Chirac (Francuska), Stjepan Mesić (Hrvatska), Milan Kucan (Slovenija), Hans Dietrich Genscher (Njemačka), Klaus Kinkel (Njemačka), braća V. Bogner (Njemačka), ambasadori u Bosni i Hercegovini, Sjedinjenim Američkim Državama, Turskoj, Austriji.

Njegovo sudjelovanje i podrška daju na važnosti Likovnoj koloniji. Rijetkost je da slikari njegova kalibra pristaju sudjelovati na Likovnom kolonijama u malenim institucijama poput naše i omoguće učenicima i javnosti da svjedoče nastanku njihovih djela. 

Svoj dolazak je potvrdilo još 8 slikara: Boris Žuža, Tomislav Košta, Dragan Jelavić, Rade Zrilić, Marijana Jakelić, Silvijana Dražović i  Marija Ivoš iz Zadarske županije te  Diana Jurin Marić iz Splita.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.