Hrvatski radio

Radio Zadar

Poznati rezultati očevida teške prometne nesreće kod skretanja za Šepurine

22.11.2021.

19:52

Autor: PU zadarska/Hrt Radio Zadar

AUTOR  Marko Prpic ( ilustracija )

AUTOR Marko Prpic ( ilustracija )

Foto: - / -

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 54-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog vozila zadarskih registarskih oznaka, dok su dvije osobe iz osobnog vozila austrijskih nacionalnih oznaka, vozač i 69-godišnja putnica, prevezene u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske u suradnji s dežurnim zamjenikom županijskog državnog odvjetnika u Zadru, proveli su očevid prometne nesreće   

Danas, 22. studenog 2021. godine u 12.05 sati na DC-306 kod skretanja za Šepurine, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.
 
Prema rezultatima očevida, sumnja se da je do prometne nesreće došlo dok je 54-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom Mazda zadarskih registarskih oznaka u pravcu Zadra te suprotno postavljenom prometnom znaku zabrane pretjecanja i punoj središnjoj liniji započinje radnju pretjecanja vozila kampera, kojom prilikom zadnjim dijelom automobila udara u zadnji dio kampera njemačkih registarskih oznaka, s kojim je upravljao 68-godišnji državljanin Njemačke, nakon čega vozilo Mazda udara u prednji dio osobnog automobila Audi austrijskih registarskih oznaka koje se kretalo svojom prometnom trakom iz smjera Zadra i s kojim je upravljao 71-godišnji državljanin Austrije, uslijed čega vozilo Mazda izlijeće van kolnika na travnatu površinu gdje se i zaustavlja. Vozilo Audi se rotira na kolniku i zaustavlja.
 
U prometnoj nesreći smrtno je stradao 54-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog vozila zadarskih registarskih oznaka, dok su dvije osobe iz osobnog vozila austrijskih nacionalnih oznaka, vozač i 69-godišnja putnica, kolima Hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći.
 
Radi obavljanja očevida na mjestu događaja, u vremenu od 12.05 do 15.00 sati, promet tim dijelom ceste privremeno je bio zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.