Hrvatski radio

Radio Zadar

Pratit će se gotovo svaki metar radova na aglomeraciji

17.01.2023.

13:14

Autor: Božidar Kolega

Radovi u sklopu Aglomeracije

Radovi u sklopu Aglomeracije

Foto: Grad Zadar / Radio Zadar

Dok se radovi na aglomeraciji na Bokanjcu odrađuju prema planu, radovi koje obavlja tvrtka Pfeiffer na području Zadra kasne. 

Pratit ćemo svaki metar odrađenih radova tvrtke Pfeiffer najavljuje zamjenik direktora zadarske Odvodnje inženjer Ante Pedisić. Naime iako je proteklo više od polovice predviđenog roka za dovršetak radova dosada je položeno tek oko 35 posto cjevovoda. Ipak Pfeiffer je sada najavio pojačavanje dinamike izvođenja radova i u tom bi slučaju uspjeli sve odraditi u dogovorenom roku kaže Pedisić. 

U budućem vremenu pojačano ćemo ih nadgledati. Imamo organizirane tjedne koordinacijske sastanke, tako da ćemo u budućnosti gotovo po metrima pratiti svako gradilište da vidimo da li se situacija popravlja.

Ante Pedisić

Sa Strabagom i radovima na Bokanjcu su zadovoljni. Tu je odrađeno 95 posto radova te je dakle gradnja cjevovoda gotovo pri samom kraju i prije kraja godine očekuje se kompletni završetak svih radova, primopredaju i priključenje korisnika. Dio korisnika na starom Bokanjcu već se priključuje na sustav dodaje Pedisić. U tijeku su i radovi na unaprjeđenju uređaja za pročišćavanje:

Ante Pedisić

Najznačajniji radovi na uređaju trebali bi biti gotovi do ove turističke sezone. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.