Hrvatski radio

Radio Zadar

Pravaši: Hrvatskom nebu ne treba petokraka

19.10.2013.

14:03

Autor: Nikola Barač

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HSP dr. Ante Starčevića protivi su osnutku Komunističke partije Hrvatske. Nedopustivo je da ne hrvatskom političkom nebu bude petokraka u obliku KP Hrvatske – poručio je na današnjoj konferenciji za novinare u Zadru zamjenik predsjednice i saborski zastupnik Ivan Tepeš.

Komunistička partija Hrvatske bila je dio totalitarnog komunističkog režima – rekao je zamjenik predsjednice Ivan Tepeš te se upitao kako je Komunistička partija uopće registrirana. "Pitam ministra Arsena Bauka bi li isto tako registrirao Ustaški pokret. KPH je partija koja je bila dio zločinačkog totalitarnog komunističkog režima, kao što je i Ustaški pokret bio dio zločinačkog fašističkog režima"- rekao je Tepeš, dodajući da ako se na skupovima zabranjuju simboli ustaške ikonografije, tako bi isto trebalo zabranjivati i komunističke simbole. "Po našem sudu, nedopustivo je da na hrvatskom političkim nebu bude petokraka u obliku KP Hravtske"

Dopredsjednik stranke i dožupan Zadarske županije Rudolf Dvorski osvrnuo se na nedavno najavljen prijedlog pet planskih područja u sklopu kojega bi Zadar pripao Dalmatinskoj regiji sa sjedištem u Splitu. "Ovakav planski, a pomalo i perfidni način uvođenja regionalizacije nije ni kvalitetan a niti dobar za budućnost Zadra, niti države, a pogotovo bez suglasja svih građana i stranaka" – istaknuo je Dvorski, dodajući kako je Hrvatska visoko centralizirana država te da je to bit problema koji treba riješiti – poručio je Dvorski

Inače, članovi HSP-a dr. Ante Starčevića danas su se okupili u Zadru na stranačkoj koordinaciji za Dalmaciji, Liku, Kvarner i Istru. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.