Hrvatski radio

Radio Zadar

Pravo djece na komunikaciju

05.11.2016.

09:51

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radionica "Pravo djece na komunikaciju: Kako naučiti učinkovito komunicirati uz pomoć PECS metode" organizira se u sklopu projekta Foster Children Rights i održat će se u utorak, 08.11. u zadarskoj Gradskoj knjižnici.

 Radionicu će održati mr.sc.Tamara Ciciliani, prof. logoped i Lucija Božajić Golem, prof. logoped.  Namijenjena je roditeljima i obiteljima djece s komunikacijskim teškoćama te svima koji žele naučiti više o ovoj metodi.

Radionica će sadržavati predavanja, analizu video primjera i vježbe. Tijekom radionice govorit ćemo o tome što je komunikacija, kome je namijenjena PECS metoda te kako se ona provodi kroz šest razina. Na radionici će biti prikazani materijali koji su nužni za provođenje PECS metode (knjiga, pregača, sličice, softwerski programi za izradu sličica).

Društvo "Naša djeca" Zadar u sklopu programa IPA 2012 provodi projekt Foster Children Rights - promicanje prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Osim nositelja Društva „Naša djeca“ Zadar, partneri na projektu su i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Grad Zadar, Zadarska županija, Caritas Zadarske nadbiskupije, Volonterski centar te Udruga Maraške.

Vrijednost projekta je 130.186,90 EUR, a ukupno trajanje projekta  je 18 mjeseci. Opći cilj projekta je osigurati učinkovitu provedbu EU standarda u provedbi prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u Zadarskoj županiji.

Realizacijom specifičnih ciljeva će nastojati osigurati da organizacije civilnog društva i jedinice lokalne i regionalne samouprave budu ravnopravni partneri u osiguravanju dosljedne provedbe prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u Zadarskoj županiji, te kroz jačanje suradnje između organizacija civilnog društva, stručnjaka koji rade s malom djecom s teškoćama u razvoju i lokalne i regionalne samouprave.

U sklopu projekta organiziraju se radionice koje imaju za cilj edukaciju obitelji djece s teškoćama o načinu poticanja djece s teškoćama te njihovim pravima. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.