Hrvatski radio

Radio Zadar

Pravomoćna osuda za gradskog vijećnika Marija Pešuta

12.06.2020.

08:27

Autor: Radio Zadar

Pravomoćna osuda za gradskog vijećnika Marija Pešuta

Pravomoćna osuda za gradskog vijećnika Marija Pešuta

Foto: - / -

Mario Pešut, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra, pravomoćno je osuđen za kazneno djelo protiv časti i ugleda na štetu Ante Rubeše, gradskog vijećnika Akcije mladih .

U prvostupanjskom postupku na Županijskom sudu u Zadru bila mu je izrečena kazna od 25.870 kuna, a nakon što mu je djelomično uvažena žalba treba platiti kaznu od 5.970 kuna te nadoknaditi troškove sudskog postupka.

Ovu je odluku donijelo tročlano sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Enka Moković. Članovi vijeća bili su Hrvoje Visković i Sandra Radanović

Povodom presude priopćenjem se oglasila Akcije mladih Zadar:

Poštovani,

obraćamo Vam se povodom presude kojom je pročelnik za socijalnu skrb Mario Pešut, osuđen za uvredu i iznošenje lažnih objeda na račun našeg vijećnika Ante Rubeše.

Podsjećamo incident se dogodio na sjednici Gradskog vijeća u prošlom sazivu, kad se vijećnik Rubeša na točci o radu pročelništva za socijalnu skrb, kojem je već 30 godina na čelu Mario Pešut, osvrnuo na odnos pročelnika prema ljudima koji traže pomoć od Grada. Naime, dvije samohrane majke su se obratile vijećniku Rubeši moleći ga da im pomogne ostvariti normalnu komunikaciju s pročelnikom koji im se prilikom posjeta gradskoj upravi uvredljivo obratio.

„Ja vas zamišljam kako vozite jugića, onako u kanotijeri, dok s radija piči Narodni radio. Samohranoj majci s četvero djece ste rekli što se nisi podvezala, dok ste drugoj doviknuli kako si to birala, aludirajući na činjenicu da se nedavno razvela“.

Na te, a kako se potvrdilo presudom i iskazima svjedoka istinite navode, pročelnik za socijalnu skrb Pešut se podigao sa svog mjesta i iz uloge gosta na sjednicama GV iznio niz neistinitih obmana na račun našeg vijećnika, koji je potom odlučio pravdu potražiti pravnim putem.

Iako je u ovom slučaju pravda zadovoljena to je mala utjeha za sve one koji su doživjeli ovakav ili slični odnos od onih koji bi nam trebali biti na usluzi. Ovim putem pozivamo sve obespravljene sugrađane da nam se i dalje obraćaju kako bi njihove probleme mogli slobodno iznositi na onim mjestima gdje će se njihov glas zasigurno čuti!

Akcija mladih Zadar

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.