Hrvatski radio

Radio Zadar

Predavanje "Motivacija ovisnika za liječenje" danas u CODE HUB-u Sveučilišta

30.11.2022.

07:59

Autor: Radio Zadar

CODE HUB u Zadru

CODE HUB u Zadru

Foto: Miran Brozović / -

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti (15.11. - 15.12.) Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ i Grad Zadar nastavljaju s provedbom ciklusa edukacija pod nazivom ''Tu sam za tebe!'' te organiziraju predavanje na temu "Motivacija ovisnika za liječenje" koje će se održati u srijedu, 30. studenog 2022. godine, s početkom u 14:00 sati, u prostoru CODE HUB-a Sveučilišta u Zadru.


Edukacija je prije svega namijenjena zaposlenicima i volonterima Udruge Nada, volonterima i/ili zaposlenicima ostalih organizacija civilnog društva, volonterima i svima koji rade ili dolaze u kontakt s ovisnicima. Nadalje, edukacija je korisna i stručnjacima centra za socijalnu skrb i ostalih javnih službi s ciljem jačanja kapaciteta za rad s ovisnicima, građanima i široj zainteresiranoj javnosti.


Predavanje će održati Marija Špaleta, magistra pedagogije, specijalizantica Transakcijske analize-smjer psihoterapija i voditeljice Volonterskog centra Zadar. 


Završila je četverogodišnju naprednu edukaciju Transakcijske analize – smjer psihoterapija pri Centru Proventus u Zagrebu u sklopu koje su obrađene i teme ovisnosti. Posljednje četiri godine radi s klijentima u privatnoj praksi. Unutar prakse susretala se i s ovisničkim ponašanjima kao temama terapije i ovoj temi će pristupiti objašnjavajući ista kroz koncepte Transakcijske analize (ego stanja, transakcije, psihološke igre...) i načine na koje možemo dati podršku osobama koje su se odlučile na liječenje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.