Hrvatski radio

Radio Zadar

Predizborni šušur na Narodnom trgu, Grmoja došao podržati zadarski MOST

24.04.2021.

12:17

Autor: Maja Milin

Maja Milin (HRT Radio Zadar)

Maja Milin (HRT Radio Zadar)

Foto: - / -

Jutros predizborni šušur na Narodnom trgu u Zadru. Potpise su prikupljali brojni kandidati na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika i župana. Kandidati MOST-a Zadra i Zadarske županije organizirali su druženje s građanima, dijelili sadnice cvijeća i balone.

Dr. Radi Škarici i dr. sc. Đaniju Bunji kandidatima MOST-a za gradonačelnika i župana, podršku je došao pružiti i saborski zastupnik MOST-a Nikola Grmoja koji je ovom prigodom izjavio kako je ponosan na njih. 

- Naš vijećnik Mladen Malta ali i ostali članovi MOST-a bili su jedina prava oporba. Neki govore da Zadru ne treba filozofiranje i ja bih se s tim složio, ali mislim da Zadru ne treba ni kriminal. Trebaju mu stručni i odgovorni ljudi.  Zadru treba MOST kao što treba i svim gradovima i općinama u Republici Hrvatskoj, kazao je Grmoja. 

Iako će izlaznost na izbore biti odlučujuća za eventualne promjene koje brojni kandidati ističu u svojim programima, dr. Škarica je uvjeren u prolaz u drugi krug. 

- Mislim da ćemo igrati za drugi krug i jedan i drugi, kao kandidat za župana odnosno ja za gradonačelnika. Puno ovisi o izlaznosti. Činjenica je, od toga ne možemo bježati, da su ljudi dosta nezadovoljni hrvatskom politikom i na lokalnoj i državnoj razini. Ako izlaznost bude malo veća nego na proteklim izborima onda će rezultat za našu stranku biti dobar. Ostane li na maloj izlaznosti, samo vojnici dviju najvećih stranaka će izaći to svi znamo, onda neće biti promjene i ovo urušavanje će se nastaviti i dalje, poručio je Škarica. 

Optimističan je i dr. sc. Đani Bunja koji kaže kako će u vremenu do izbora nastojati doći do svakog građanina Zadra i Zadarske županije i prenijeti im svoje programske zamisli. 

- Mi ćemo nastojati utjecati na promjene u upravljanju Gradom i Županijom prije svega na način da se racionalizira funkcioniranje i županijske i gradske uprave i da se na taj način ostvare uštede koje ćemo moći preusmjeriti u podizanje standarda naših sugrađana i u gradu Zadru i u Županiji. Svi se pozivaju na promjene, ali mi smo u ovom razdoblju dali svoje viđenje situacije i neke konkretne mjere koje bi trebalo poduzeti, zaključio je Bunja. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.