Hrvatski radio

Radio Zadar

Predsjednica danas počinje obilaziti zadarske otoke

06.04.2016.

07:01

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Dugom otoku predsjednica će imati danas priliku čuti od mještana i lokalne vlasti njihove životne probleme. Obići će riboprerađivača Mardešića, jedinu tvornicu na otoku, susrest će se s tamošnjim učenicima, te se upoznati s lokalnim poljoprivrednim proizvođačima.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović od jučer je svoj Ured izmjestila u Zadarsku županiju. U središtu zanimanja su joj problemi otočana, poglavito izvan turističke sezone. Stoga danas boravi na Dugom otoku, gdje će od samih otočana saznati koji ih problemi najviše tište. 

Još jučer je predsjednica države od predstavnika Otočnoga sabora čula koji su temeljni problemi koji otočanima otežavaju život. No predsjednica je nakon sastanka poručila kako se samo suradnjom svih razina vlasti ti problemi mogu rješavati na učinkovit način. 
"Vjerujem da će ova Vlada imati sluha da se pomogne poduzetnicima na otocima."

Otočani više nego zadovoljni. Uskoro kreće izmjena zakona o otocima i svrstavanje u potpomognuta područja - ističe predsjednik Otočnoga sabora Denis Barić:
"Ići će se u reviziju pravilnika o povlaštenom prijevozu na otocima, omogućit će im se povlašteno putovanje s otoka na otok."

O još konkretnijim problemima Dugoga otoka predsjednica će imati danas priliku čuti od mještana i lokalne vlasti. Obići će riboprerađivača Mardešića, jedinu tvornicu na otoku, susresti se s tamošnjim učenicima, te se upoznati s lokalnim poljoprivrednim proizvođačima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.