Hrvatski radio

Radio Zadar

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na otoku Molatu

07.04.2016.

12:23

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posjetom otoku Molatu predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović započela je svoj treći radni dan u Zadarskoj županiji. Predsjednica je na Molatu razgovarala s predstavnicima Mjesnog odbora, a kratko je posjetila bivši logor i groblje logoraša.

Na otoku Molatu, koji broji tri naselja i 197 stalnih stanovnika, najveći problemi su vodoopskrba i zdravstvena zaštita, budući da liječnik ne živi na otoku, kao i povrat imovine bivše vojarne JNA te pravo upravljanja nad bivšim koncentracijskim logorom iz Drugog svjetskog rata, koji je pod spomeničkom zaštitom Ministarstva kulture. U bivšoj vojarni JNA domicilno stanovništvo željelo bi da se uredi Dom za starije, ali nijedan se projekt ne može započeti dok se ne riješe vlasnički odnosi s državom.


Nakon Molata Kolinda Grabar-Kitarović posjetit će Ist, a potom i Premudu, Silbu i Olib.  U pratnji predsjednice je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta sa suradnicima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.