Hrvatski radio

Radio Zadar

Predsjednica obišla gradilište škole na Bokanjcu

18.10.2019.

08:46

Autor: HRT centar Zadar/Grad Zadar

Predsjednica obišla gradilište škole na Bokanjcu

Predsjednica obišla gradilište škole na Bokanjcu

Foto: - / -

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović obišla je jučer gradilište na Novom Bokanjcu na kojem su jučer počeli pripremni radovi na izgradnji osnovne škole .

Projekt izgradnje predstavili su joj zamjenik gradonačelnika Ante Babić, pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap, koji je govorio o tehničkim aspektima izgradnje te pročelnik za odgoj i školstvo Joso Nekić, koji se osvrnuo i na ostale projekte Grada Zadra vezane uz resor školstva.

Lokacija izgradnje škole smještena je u centralnom dijelu naselja Novi Bokanjac, neposredno uz novoizgrađenu crkvu, s južne strane čestica je omeđena ulicom Cerodla a sa zapadne ulicom Franje Fanceva. Na građevnoj čestici predviđena je izgradnja osnovne  škole s pripadajućom dvodijelnom školskom sportskom dvoranom u skladu s programom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. U školi se predviđa održavanje nastave u dvije smjene u 16 razrednih odjela: 8 odjela razredne  i 8 odjela predmetne nastave. Škola će imati 10 učionica, kuhinju, blagovaonicu i sportsku dvoranu za koju je predviđeno i gledalište  s teleskopskim tribinama, za cca 250 ljudi, te prateća vanjska igrališta. Predviđena je za 400-500 učenika. 

Sporazum o sufinanciranju izgradnje osnovne škole na Novom Bokanjcu između Grada Zadra i Zadarske nadbiskupije potpisan je u studenom 2018.. Škola će se sufinancirati u omjeru 50:50.  Njenom izgradnjom će se rasteretiti škole Š. K.Benje i B. Kašića, pa će u Zadru prestati potreba za radom u tri smjene. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.