Hrvatski radio

Radio Zadar

Predsjednica otvorila putnički terminal luke Gaženica

24.04.2019.

10:59

Autor: sjm/tp/fb/fm

Foto/Filip Matrijević

Foto/Filip Matrijević

Foto: - / -

Otvarajući novi terminal u luci Gaženica predsjednica Kolinda Grabar Kitarović navela je da je Zadar ovim postao važno jadransko čvorište, a luka Gaženica nema samo značaj za Zadar već i za domovinu Hrvatsku. Ovo je ujedno novi važan iskorak za zadarski turizam, a Zadar postaje suvremeni lučki grad.

U obitelji Global Port Holdinga Zadar je 17. luka na svijetu a 13. na Mediteranu, naveo je Stephen Xuereb, izvršni direktor koncesionara, Global Ports Holdinga. Tome je dodao:

"U proteklih 14 godina u mnoge luke kojima upravljamo unijeli smo inovativnost izvrsnost i znanje u poslovanju pa ćemo tako i u zadrasku luku koja je sada u obitelji najpoznatijih lučkih središta poput Venecije i Barcelone."

"Izgradnjom nove luke u Gaženici promet brodova na kružnim putovanjima povećao se s 30 tisuća u 2013. godini na 167 tisuća putnika u 2018.-oj. Promet vozilima povećan je s 330 tisuća u 2014.-oj na 465 tisuća prošle godine. Istaknuo je to na svečanosti otvaranja putničkog terminala u Gaženici Rober Škifić, ravnatelj Lučke uprave Zadar. Pri tom, naša prednost u odnosu na druge etablirane cruising luke na Jadranu je blizina aerodroma te autoceste.

 

Predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović

Stephen Xuereb - izvršni direktor, Global Ports Holdings

Rober Škifić, ravnatelj Lučke uprave Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.