Hrvatski radio

Radio Zadar

Predsjednica RH na svečanosti 22. obljetnice županije

16.04.2015.

11:00

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska županija danas svečano obilježava 22. obljetnicu osnutka na kojoj će biti uručena priznanja ovogodišnjim dobitnicima Godišnjih nagrada Zadarske županije kao i Nagrada za životno djelo.

Uz brojne lokalne dužnosnike, gospodarstvenike, načelnike i gradonačelnike općina i gradova Zadarske županije, svečanosti nazoči i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović kojoj je ovo prvi službeni predsjednički posjet našoj županiji.

Ispred zgrade županijske uprave dočekali su je župan Stipe Zrilić i gradonačelnik Božidar Kalmeta. Nakon što se upoznala s aktivnostima područne samouprave predsjednica je u pratnji najbližih suradnika otišla na Svečanu sjednicu Županijske skupštine.

Iako je bila planirana šetnja predsjednice Grabar-Kitarović po Rivi i obilazak Izložbe cvijeća, to je izostalo. Predsjednica je tek uspjela pogledati izložbu fotografija Filmskog ureda Zadar. Izjava za medije nije bilo. Predsjednica Grabar-Kitarović države kratko će se obratiti na Svečanoj sjednici u povodu 22. godišnjice utemeljenja Zadarske županije.

Nakon toga će obići pogon uspješne izvoznicke tvrtke HSTEC.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.