Hrvatski radio

Radio Zadar

Predsjednik Sabora u Zadarskoj županiji

28.06.2022.

17:52

Autor: V.Š./Radio Zadar

Župan Longin i predsjednik Sabora Jandroković

Župan Longin i predsjednik Sabora Jandroković

Foto: V: Šetka / HRT Radio Zadar

Predsjednik Hrvatskoga Sabora Gordan Jandroković u posjetu je Zadru. Večeras će biti nazočan na otvorenju Zadarskog kazališnog ljeta. 

Prije toga posjetio je Rektrorat Sveučilišta u Zadru, gdje je razgovarao s rektoricom Dijanom Vican i njezinim suradnicima. 


Predsjednik Sabora sastao se i sa županom Božidarom Longinom. Razgovarali su o razvojnim projektima, povlačenju sredstava iz europskih fondova te kako prevladati energetsku krizu. 


Složili su se kako je turistička sezona daleko bolja u odnosu na prošlogodišnju. 


- Sezona je trenutačno bolja za gotovo četiri posto od one rekordne 2019. godine. Ako gledamo po dolascima, onda u prvih šest mjeseci imamo 90 posto više dolazaka nego prošle godine. Brojke su odlične i nadamo se da će tako ostati do kraja sezone, izjavio je nakon sastanka župan Longin.


S time se složio i predsjednik Hrvatskoga Sabora. - Izrazili smo obostrano uvjerenje da će sezona takva biti do kraja. Nadamo se da je neće pomutiti ni ovi brojevi vezani uz covid-19 niti bilo što drugo te da će se sve ostvariti u skladu s planovima koji su od naših turističkih radnika napravljeni, poručio je Jandroković. G. Jandroković i D. Vican

G. Jandroković i D. Vican

Foto: V. Šetka / HRT Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.