Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski SDP nudi rješenje Dukiću za otključavanje proračuna, Radeta: Vrlo je jednostavno !

18.01.2023.

12:55

Autor: priopćenje SDP Zadar/HRT Zadar

predsjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta

predsjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta

Foto: SDP Zadar / /

Branko Dukić u svakom trenutku može povući Odluku o obustavi Proračuna i krenuti s izvršavanjem, a Pročelnik za financije Ivan Mijolović već za sljedeću sjednicu može pripremiti prve izmjene i dopune, to jest rebalans proračuna za 2023. godinu - predlaže u svom priopćenju predsjednik zadarskog SDP-a i gradski vijećnik Daniel Radeta. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti


PRIJEDLOG ZA GRADONAČELNIKA BRANKA DUKIĆA

Sada, kada je već svima jasno kako problema oko financiranja plaća, struje, vode i sezone ipak neće biti, krajnje je vrijeme da Branko Dukić krene u provedbu Proračuna za 2023. godinu, zbog svih onih proračunskih korisnika koji nisu obuhvaćeni Odlukom o nužnom financiranju.


Kako to učiniti? Vrlo jednostavno.


Branko Dukić u svakom trenutku može povući Odluku o obustavi Proračuna i krenuti s izvršavanjem, a Pročelnik za financije Ivan Mijolović već za sljedeću sjednicu može pripremiti prve izmjene i dopune, to jest rebalans proračuna za 2023. godinu.

Izvršna Vlast na ovaj način može intervenirati unutar Proračuna za sve ono što misli da je intervencija nužna, a predlagatelji amandmana tako imaju mogućnost svoje amandmane uskladiti s novim zakonitim izvorima, umanjiti iznose ili ih u povući.


Ukoliko je potrebna pomoć oko procedura, Klub vijećnika SDP-a Zadar se stavlja na raspolaganje

Grad i projekti ne smiju biti talac jedne politike i gradonačelnikove loše Odluke o obustavi izvršavanja Proračuna.

Daniel Radeta,

Predsjednik kluba vijećnika SDP-a Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.