Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstavljaju se nove generacije glazbenika i plesača

24.05.2016.

10:53

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Glazbena škola Blagoje Bersa večerašnjom i sutrašnjom priredbom u HNK Zadar obilježava Dane škole. Večeras nastupaju učenici glazbenih odjela, sutra učenici Plesnog odjela osnovne i srednje škole. Dolaze i gosti iz Zagreba.

Učenici Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar nastupit će dvije večeri u HNK Zadar i time obilježiti Dane škole u ovoj 70-oj godini svog postojanja.

Večeras od 19 sati nastupaju učenici glazbenog odjela, zbor Bersići, klape Fjok i Bersice, djevojački zbor, gitarski, gudački i puhački orkestar, ansambli violončela i mali violinisti, te 13 solista koji su položili audiciju za nastup na koncertu. Među njima je i jedna učenica PO Preko. Program je raznolik, od klasičnih autora, zabavne glazbe i narodnih pjesama.

Plesna produkcija Glazbene škole predstavlja se u HNK Zadar sutra s početkom u 19 sati :

 Predstava je podijeljena u dva dijela. U prvom će svoje koreografije izvesti učenici osnovne škole Odsjeka za suvremeni ples i Odsjeka za klasični balet, Područni odjel Preko i gosti iz Škole za balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi Juraj Dalmatinac iz Šibenika. Drugi dio programa rezerviran je za srednju školu. Predstaviti će se prva generacija maturanata Plesnog odjela Glazbene škole sa svojim koreografskim uradcima.

Uz njih nastupit će i ostali polaznici srednje škole, a također i gosti iz srednje Škole za balet i ritmiku iz Zagreba s pobjedničkim koreografijama s državnih natjecanja ove godine. Ovom produkcijom plesni odjel obilježava 45 godina svog postanka i suvremenog plesa u Zadru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.