Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstavljanje knjige Kruno Krstić: Latinizam i humanizam, Iz povijesti hrvatske kulture

22.11.2022.

10:10

Autor: Radio Zadar

Objavljena knjiga Krune Krstića "Latinizam i humanizam"

Objavljena knjiga Krune Krstića "Latinizam i humanizam"

Foto: - / -

Na Dan Grada Zadra - Blagdan svetoga Krševana, Ogranak Matice hrvatske u Zadru predstavlja knjigu Kruno Krstić: Latinizam i humanizam, Iz povijesti hrvatske kulture. Knjigu je priredio dr. sc. Josip Lisac koji će uz dr. sc. Domagoja Vidovića s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje predstaviti knjigu.

Kruno Krstić jedan je od najistaknutijih hrvatskih intelektualaca 20. stoljeća, nedovoljno poznat, ali ipak glasovit i zbog svoje svestranosti. Bio je književnik, filozof, psiholog, prevoditelj, jezikoslovac, leksikograf i povjesničar, u svim tim svojim aktivnostima manje ili više plodan i uspješan. Poliglot, poznavatelj niza jezika (arbanaškog, engleskog, francuskog, talijanskog, njemačkog, latinskog, u manjoj mjeri i nekih drugih).


Predstavljanje će se održati u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, u četvrtak 24. studenoga, s početkom u 18:00. Knjigu su objavili Ogranak Matice hrvatske u Zadru i Gradska knjižnica Juraj Šižgorić iz Šibenika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Jutarnji program

Svakoga jutra probudite se uz vaš Radio Osijek. Jutarnji program svakodnevno nudi brojne korisne informacije i zanimljivosti uz dobru glazbu i želje za uspješan dan. Od 6 do 10 sati s vama je ekipa Radio Osijeka. .

Poslušajte u Slušaonici