Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstavljanje Nacionalnog plana razvoja linijskog pomorskog prometa

28.05.2019.

09:30

Autor: Radio Zadar

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Sutra će se u Gaženici u podne održati prezentacija Nacionalnog plana razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa. Studiju je izradio Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci. .

Temeljem provedenog javnog natječaja za uslugu izrade Nacionalnog plana razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u listopadu 2018. godine sklopilo je s Pomorskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci Ugovor o usluzi izrade 'Nacionalnog plana razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa' u vrijednosti 3.450.000,00 kn sa PDV-om s čime su pokrenute aktivnosti izrade samog Nacionalnog plana.

Cilj projekta je izraditi harmonizirani pravni, tehnološki i planski okvir te dati smjernice razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa za razdoblje do 2030. godine na način da se:

  •  utvrdi postojeće stanje obalnog linijskog putničkog prometa

  • utvrde minimalni uvjeti prometnog povezivanja otoka s obzirom na razinu prometne usluge (učestalost, kapacitet, razina prometne usluge) te s obzirom na potrebe stanovništva i gospodarstva

  • razmotre mogućnosti razvoja

  • predlože mjere i preporuke budućeg razvoja

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.