Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstavljen kazališni program: Drugi i drugačiji

07.12.2017.

14:14

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svoj kazališni program predstavila je dramska Udruga „Drama Plus" koju vodi poznato domaće glumačko lice - Vinko Radovčić. Na rasporedu su četiri predstave .

I dok se mlađi članovi Udruge predstavljaju kroz likove iz bajke - Carevo novo ruho i dječje priče - Čudnovate zgode Šegrta Hlapića, oni stariji igraju nagrađivane dramske tekstove Ivora Martinića „Moj sin malo sporije hoda" i Damira Karakaša „Snajper".

Sve predstave izvodit će se na pozornici HNK-a Zadar, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije obilježenoj i uživo odigranim isječcima iz predstava. Program koji nosi naziv " Drugi i Drugačiji = Drama plus " otvara predstava Carevo novo ruho - 28.12. 2017 godine.

To je Drama plus, drugi i drugačiji, naš plan i program je zapravo svi dramski teksotvi koje obrađujemo, glavni likovi i ovi sporedni su drugi i drugačiji. Na programu se radilo dobrih godinu dana, tako da tu niti jedna predstava nije slučajno - kazao je prilikom predstavljanja V. Radovčić te ujedno najavio i otvaranje Dramskog Centra u Zadru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.