Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstavljen projekt "Generator kulture Benkovac"

01.02.2020.

08:34

Autor: HRT Radio Zadar / Grad Benkovac

foto: Grad Benkovac

foto: Grad Benkovac

Foto: - / -

U Gradskoj knjižnici Benkovac u četvrtak, 30. siječnja 2020. godine, održana je početna konferencija projekta Generator kulture Benkovac na kojoj su predstavljene projektne aktivnosti, cilj i očekivani rezultati.

Silvestar Petrov, predsjednik Udruge Prizma i voditelj projekta započeo je konferenciju kratkim uvodom u kojem je izložio iskustvo Udruge u provedbi lokalnih i međunarodnih kreativnih projekata, te naznačio da je ključ aktivnog sudjelovanja mladih u društvu pružanje podrške i osiguravanje platforme putem koje će mladi surađivati u kreiranju i provedbi kulturnih i društvenih sadržaja.

Nadalje su predstavljene aktivnosti, očekivani rezultati i i cilj projekta koji prenosimo u cijelosti:Cilj projekta je poboljšati socio-ekonomske i životne uvjete mladih na području Grada Benkovca razvojem kreativnosti u području filmske i vizualne umjetnosti, kontinuiranim informiranjem i edukacijama potaknuti volontiranje i samozapošljivost mladih, te generirati kulturni sadržaj iskustvenim učenjem i participativnim metodama.

Mile Marić, viši savjetnik za društvene djelatnosti Grada Benkovca predstavio je aktivnosti koje se provode u Gradu Benkovcu te iznio mogućnosti za suradnju s gradom u vidu prostornih mogućnosti i lokacija za provedbu Filmskog festivala mladih, a potom edukacija i radionica za mlade iz Benkovca.

Na konferenciji su bili prisutni i učenici Srednje škole kneza Branimira iz Benkovca koji su zajedno s profesoricom iznijeli iskustvo provedbe međunarodnih projekata i iskazali interes za suradnju i sudjelovanje na projektnim aktivnostima, a članovi udruge Vlajter Ego iz Benkovca, udruge ŠUM iz Šibenika te iz Turističke zajednice Ravni Kotari doprinijeli su raspravi i podijelili ideje o načinu na koji mogu doprinijeti provedbi projektnih aktivnosti.

Organizacija konferencije je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj komunikacije isključiva je odgovornost Udruge za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti - Prizma.

Vrijednost projekta, čija je provedba od 4. rujna 2019. do 4. rujna 2022. godine iznosi 1.493.390 kuna.

 

Silvestar Petrov - izjava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.