Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstavljen projekt novog lica Benkovačkog sajma

18.10.2021.

13:23

Autor: Filip Matijević

foto: Grad Benkovac

foto: Grad Benkovac

Foto: - / -

Benkovački sajam kakvog poznajete otišao je u povijest. Nekoliko sljedećih izdanja održavat će se na drugoj lokaciji dok se na lokaciji u Benkovačkom Selu ne izgradi danas prikazano u benkovačkoj gradskoj knjižnici: „Benkovački sajam – unapređenje infrastrukture i valorizacija".

"Stavljanje stoljetne tradicije u novo ruho." Tim je riječima najavljen projekt kojim će Benkovački sajam dobiti potpuno novo lice, ali uvjeravaju svi, neće izgubiti duh kojim privlači ljude iz gotovo čitave Hrvatske pa i šire. Voditeljica projekta Josipa Rubelj:

Izvodit će se četiri grupe radova kroz ovaj projekt. Prva grupa je Komunalna infrastruktura I. faza, radovi su započeli uvođenjem u posao prošli četvrtak. Druga grupa su radovi na objektu za kontrolu ulaza na Benkovačkom sajmu. Treća grupa je objekt za izolaciju bolesnih životinja, a četvrta grupa radova je aukcijska dvorana koja će biti multifunkcionalna.

Projekt je dio Intervencijskog plana Grada Benkovca, trebao bi biti gotov za otprilike godinu dana, a vrijedan je 21,6 milijuna kuna od čega je 85 posto europski novac. Benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić:

Ovo mi je jedan od dražih projekata koji radimo kroz Intervencijski plan grada Benkovca. Mogli bismo reći da je ovo oblačenje u novo ruho stoljetne tradicije grada Benkovca, središta Bukovice i Ravnih kotara.

Uz čitav projekt i zapadni dio Benkovačkog Sela dobit će uređen sustav odvodnje, a u planu je rekonstrukcije državne ceste D-27 kako bi se olakšao pristup sajmu. Za provođenje te ideje trebat će nešto više vremena od godinu dana unutar koje će biti završen projekt "Benkovački sajam - unapređenje infrastrukture i valorizacija". Dotad on će se održavati zapadnije od dosadašnje lokacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.