Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstavljen Zadar outdoor festival

30.11.2016.

14:35

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadar Outdoor festival, prvi festival aktivnoga turizma u Hrvatskoj, odvijat će se tijekom četiri dana, potkraj travnja, na širem području Zadarske županije. Javnosti je predstavljen projekt sedam sportova koji sve više postaju dio standardne turističke ponude aktivnoga turizma.

Kad se u projekt uključi šest tvrtki i gotovo još toliko pojedinaca s iskustvom u organizaciji aktivnoga turizma, onda je Zadar outdoor festival logičan rezultat. Festival je objedinio u ovom trenutku sve respektabilne sportove, koji su postali i turistički proizvodi, kojih će ove godine biti sedam i koji će se odvijati u nekakvom prostoru od tristotinjak kvadratnih kilometara u jednoj organizaciji, a to je u sportskim gabaritima nešto kao četiri Olimpijade, ističe jedan od suorganizatora - Đuro Župan.

Do održavnja festivala ostalo je nešto manje od pet mjeseci. Veliko zanimanje već su pokazali ljubitelji aktivnoga turizma iz naše zemlje i okruženja. Ono što bismo mi htjeli je privući više i strance. Računamo na nekih 2.500 - 3.000 aktivnih sudionika, natjecatelja. Znamo da već nekoliko zadnjih godina taj aktivni turizam nije nikakva niša, kako je bilo u početku, navodi suorganizatorica Iva Bencun

Da s festivalom razmišljaju ozbiljno i dugoročno govori i činjenica da su organizatori osnovali zajedničku tvrtku. Važno im je produžiti turističku sezonu, što su prepoznali u gradskoj i županijskoj turističkoj zajednici, čiju potporu imaju kroz različite marketinške aktivnosti. Ne moram ni govoriti koliko to znači za cijelu promidžbu samog aktivnoga turizma. Silna događanja, koja se već tijekom godine odvijaju u Županiji, nekako ovo je točka na "i", kruna svega toga, ističe direktorica županijskog TZ-a Mihaela Kadija

Projekt kroz svoj filmski ured podupire i razvojna agencija Inovacija, jer su lokacije održavnja festivala često kulise brojnih domaćih i stranih snimateljskih ekipa.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.