Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstavljena prva zbirka mlade bibinjske pjesnikinje Marijane Sorić Rimac

21.01.2022.

11:05

Autor: Filip Buzov

promocija zbirke Igra riječi u Bibinjama

promocija zbirke Igra riječi u Bibinjama

Foto: HRT Zadar / /

U dvorani Općine Bibinje sinoć je predstavljena zbrika pjesama autorice Marijane Sorić Rimac. Zbirka je naslovljena - Igra Riječi, a sadrži 40 tak pjesama različite tematike, od pejzažnih do ljubavnih i domoljubnih. Knjigu je objavio Ogranak Matice hrvatske u Zadru.

Ja bih rekao kako su ove pjesme namijenjene jedinom dijelom djeci, ali i svima koji su spremni prihvatiti igru, razigranost, spontanost izričaja, koji uživaju u kreativnim misaonim akrobacijama u čudesnom svijetu lirike u kojem je sve moguće, svi smo mi homo ludens, naša želja za zaigranošću nikad nas ne napušta, ovi stihovi na najbolji način pokazuju slobodu izražavanja, a bez slobode nema pravog stvaralaštva.

izv. prof. dr. sc. Ivica Vigato.

Ogranak Matice hrvatske u Zadru organizirao je promociju prve zbirku pjesama mlade bibinjske pjesnikinje Marijane Sorić Rimac: Igra riječi. 

Ovu Igru riječi napisala sam jednostavnim, svima razumljivim stilom kako bi se približila svim uzrastima čitatelja, tako da je jednostavnost stila upravo ono što ju čini pristupačnom čitateljima dok sam s druge strane trudila se raznovrsnom tematikom učiniti je živom, zanimljivom, opet jedinstvenom. Poezija nije tu samo da se čita, nego da se i osjeća, da se doživi cijelom svojom dubinom.

autorica Marijana Sorić Rimac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.