Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstavljena "Silna srca" Nebojše Gunjevića

01.12.2015.

09:51

Autor: Ante Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Knjiga je plod "serijala sveci u Godini vjere", Nebojše Gunjevića, sadašnjeg tajnika nadbiskupijske Klasične gimnazije Ivana Pavla II. u Zadru. U knjizi se pripovijeda o pedesetak Božjih glasnika koji su, kako sam autor kaže, bili i ostali "veliki jer su bili kadri biti mali".

Nebojša Gunjević predstavio je svoja "Silna srca" u punoj sportskoj dvorani Klasične gimnazije Ivana Pavla II u Zadru. Autor govori o svecima i njihovu porijeklu, karakteru i zvanju, koji su imali zajedničku crtu - čudesno silno srce, poslušno Bogu i odano ljudima. Iz predgovora koji je napisao nadbiskup zadarski msgr. Želimir Puljić izdvajamo: "Neposredno po završetku Velikog Jubileja sveti Ivan Pavao II. objavio je apostolsko pismo "Ulaskom u novo tisućljeće" (2001.) u kojem je naglasio da je "svetost perspektiva u koju treba smjestiti čitav pastoralni hod". Ako se takva perspektiva odredi i po njoj planira pastoralno djelovanje, onda će to imati svoje posljedice. Jer, staviti pastoralni hod pod znakom svetosti, veli papa, znači "izraziti uvjerenje kako je besmisleno zadovoljiti se životnom prosječnošću minimalističke etike i površne religioznosti".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.