Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstavnici Grada Zadra položili lovorov vijenac

22.06.2019.

07:53

Autor: HRT Radio Zadar / Grad Zadar

foto: Grad Zadar

foto: Grad Zadar

Foto: - / -

Povodom Dana antifašističke borbe zamjenici gradonačelnika Grada Zadra, Ante Babić i Jagoda Surać, s pročelnicima, položili su lovorov vijenac na Spomen obilježje na Narodnom trgu u znak sjećanja i dubokog pijeteta prema svim palima u Antifašističkoj borbi i svim civilnim žrtvama fašističkog terora.

Antifašizam je temelj suvremenog društva Hrvatske i Europe. Kao i svake godine, ovim se praznikom obilježava početak oružanog otpora Hrvatske nacističkom pokretu u Europi za vrijeme Drugog svjetskog rata te se odaje počast svim žrtvama fašističkog terora ali i svim ostalim žrtvama totalitarnih sustava.

Grad Zadar dugo je bio pod fašističkom okupacijom i za to je vrijeme najviše nazadovao. Republika Hrvatska kao članica Europske unije, moderna i demokratska država, sazdana na odbacivanju svakog oblika netolerancije, ekstremizma i diskriminacije, aktivno se zalaže za očuvanje univerzalnih vrednota slobode, mira i vladavine prava - objavljeno je na mrežnim stranicama Grada Zadra.

foto: Grad Zadar

foto: Grad Zadar

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.