Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstavnici OPG-a: Imamo podršku Kalmete, preprodavači se više ne mogu sakriti

29.07.2015.

12:43

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnike obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji već duže vremena tvrde kako se na zadarskoj tržnici svakodnevno bore s preprodavačima i nelojalnom konkurencijom danas je primio zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta. Zadovoljno ističu kako je podržao njihovu inicijativu za pokretanje certifikacije domaćih proizvoda čime bi se konačno uvelo reda.

Prva prognoza je kako bi certifikacija proizvoda mogla biti gotova do jeseni, a prvi korak je provođenje ankete na kojoj će se tražiti potpora od predstavnika OPG- ovaca koji prodaju na tržnici. Dovoljno je pet glasova.

Vlasnica OPG-a, Drita Dunatov:

Mislim da je ovo dobro, da ćemo biti barem prepoznatljivi , da više nećemo slušati ona pitanja je li to vaše, nego će ljudi sami znati moja proizvodnja. Da je to proizvod s moje njive,  a ne proizvod s veletržnice ili centra.

Vlasnika OPG-a, Darko Ročak : 

Tražili smo da na gradskoj tržnici bude jedna lokacija koja je udarna, na kojoj će biti svi certificirani i isključivo domaći proizvodi. 

Sastanak je održan na inicijativu gradske organizacije HSS-a koja smatra kako bi i zadarska gradska uprava, po uzoru na brojne druge gradove, trebala izaći ususret proizvođačima i pomoći postupak certificiranja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.