Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstavnici Veleposlanstva SAD-a danas u Zadru

12.03.2019.

08:37

Autor: HRT Radio Zadar

izvor: Veleposlanstvo SAD-a

izvor: Veleposlanstvo SAD-a

Foto: - / -

Veleposlanstvo Sjedinjenih Država nedavno je pokrenulo inicijativu pod imenom MeetUS, čiji je cilj oformiti grupu stručnjaka za svaku pojedinu županiju koji će raditi na proširenju i jačanju djelovanja Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.

Svake godine tim sastavljen od američkih i lokalnih djelatnika Veleposlanstva usredotočit će se na jednu županiju kako bi ojačao suradnju s lokalnim predstavnicima svih sektora društva. Tako će se danas djelatnici veleposlanstva sastati s direktorom Turističke zajednice grada Zadra, Mariom Palekom i njegovim suradnicima.

Cilj inicijative je ojačati i zadržati dobre odnose s ključnim sudionicima u javnoj upravi, gospodarstvu, obrazovanju i civilnom društvu u cijeloj Hrvatskoj. Kako su izvijestili iz Veleposlanstva, cilj je također da se djelatnici Veleposlanstva predstave, upoznaju s lokalnim potrebama i pronađu načine za suradnju. Osim toga dodaju, kako je  poznato da u Zadru i na otocima Zadarske županije živi velik broj Amerikanaca, odnosno osoba s dvojnim hrvatskim i američkim državljanstvom, a jedan od aspekata djelatnosti Veleposlanstva je i pružanje konzularnih usluga svojim građanima.

U svjetlu nadolazeće turističke sezone, a obzirom na povećane marketinške aktivnosti na američkom emitivnom tržištu i saznanja o bookingu od strane hotelijera i turističkih agencija, jedna od tema koje će se dotaknuti, među ostalima, je i sve veći broj dolazaka američkih turista u Zadar i na područje županije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.