Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstavništvo HTZ-a u Francuskoj : Hrvatska među najpopularnijim inozemnim destinacijama

23.03.2022.

16:43

Autor: HTZ

sajam u Francuskoj

sajam u Francuskoj

Foto: HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA / /

Predstavništvo HTZ-a u Francuskoj uspješno je predstavilo hrvatsku turističku ponudu na općem turističkom sajmu Salon Mondial du tourisme, koji se održao u Parizu zajedno sa sajmom Destination Nature, koji je specijaliziran za aktivnosti u prirodi. Hrvatski štand bio je među najposjećenijim štandovima zemalja i destinacija koje su se predstavljale francuskoj publici, čime je potvrđen velik interes Francuza za putovanjima u ovoj godini.


„Iako zbog aktualne situacije u Ukrajini vlada generalna nesigurnost i neizvjesnost, Francuzi pokazuju veliku zainteresiranost za turističkim putovanjima u sljedećim mjesecima, posebice nakon što je većina njih tijekom posljednje dvije godine, uslijed pandemije, putovala uglavnom unutar vlastite zemlje. Pritom su najtraženije teritorijalno bliže, sigurne i atraktivne destinacije, a upravo je Hrvatska tako percipirana na francuskom tržištu“, izjavila je Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj, dodavši kako su na sajmu svoju ponudu predstavile i turističke zajednice grada Zagreba te Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.