Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstojnica UNICEF-a kod zadarskog gradonačelnika, udomiteljstvo jedna od tema razgovora

18.03.2022.

17:44

Autor: Grad Zadar

Predstojnica UNICEF-a u Zadru

Predstojnica UNICEF-a u Zadru

Foto: Grad Zadar / /

S gradonačelnikom Brankom Dukićem razgovarala je o suradnji UNICEF-a s Gradom Zadrom na raznim poljima, s naglaskom na dva područja- osnaživanje udomiteljstva koje je na zadarskom području izuzetno rijetko i informiranje i poticanje građana na doniranje UNICEF-u kao organizaciji koja skrbi o dobrobiti djece.

Regina Maria Castillo, predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj bila je, sa suradnicama, u svom prvom posjetu Gradu Zadru. Sastanku se pridružila i Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.S gradonačelnikom Brankom Dukićem razgovarala je o suradnji UNICEF-a s Gradom Zadrom na raznim poljima, s naglaskom na dva područja- osnaživanje udomiteljstva koje je na zadarskom području izuzetno rijetko i informiranje i poticanje građana na doniranje UNICEF-u kao organizaciji koja skrbi o dobrobiti djece. Prema dosadašnjem iskustvu, sav tako prikupljeni novac se dvostruko ili trostruko vraća u zajednicu kroz programe koje UNICEF pokreće, a kasnije lokalna zajednica čini održivim.Gradonačelnik je prihvatio ideju suradnje, koja će biti u potpunosti definirana na sljedećim sastancima. Grad Zadar ima dobre primjere brige o djeci npr. kroz organizaciju sufinanciranja vrtića, izgradnju centra Mocire, sufinaciranje kabineta za ranu intervenciju i sl, a uskoro kreće i izgradnja senzornog igrališta za djecu s poteškoćama u parku Vruljica. Naravno, takvih projekata treba biti što više te će Grad nastaviti ulagati sredstva za poboljšanje usluga namijenjenih djeci. Jedan od oblika ulaganja bit će i suradnja s UNICEF-om, kao dokazano uspješnom i globalno prepoznatom organizacijom, te partnerski odnos na zajedničkim projektima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.