Hrvatski radio

Radio Zadar

Predupis prvašića

17.12.2013.

15:47

Autor: HRZ

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ured državne uprave u Zadarskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti, obavješćuje roditelje (skrbnike) da su obvezni izvršiti predupis djece u prvi (I.) razred osnovne škole za školsku godinu 2014./2015. Predupis treba obaviti u pripadajućoj (najbližoj) osnovnoj školi prema mjestu prebivališta odnosno boravišta u vremenu od 20. siječnja do 24. siječnja 2014. godine.

Obvezu predupisa u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2014./2015. imaju djeca koja do 1. travnja 2014. godine navršavaju šest (6) godina života.

Za djecu koja do 1. travnja 2014. godine nisu navršila šest (6) godina života nego će šest (6) godina navršiti do 31. kolovoza 2014. godine, a željeli bi se upisati u prvi razred, roditelji (skrbnici) mogu u pisanom obliku podnijeti zahtjev za prijevremeni upis djeteta Uredu državne uprave u Zadarskoj županiji, Službi za društvene djelatnosti.

Zahtjev se podnosi putem pošte na adresu Ureda državne uprave, Službe za društvene djelatnosti, Ulica Josipa Jurja Strossmayera 20, 23 000 Zadar, ili osobno u Odjelu za prosvjetu, kulturu, informiranje, sport i tehničku kulturu, Narodni trg 1/IV u Zadru, najkasnije do 24. siječnja 2014. godine.

Zahtjevu za prijevremeni upis potrebno je priložiti presliku rodnog lista djeteta i presliku osobne iskaznice roditelja (skrbnika).

Plan upisa za školsku godinu 2014./2015. godinu, kao i informacije o prijevremenom upisu djece, informacije o odgodi upisa, kao i o privremenoj odgodi upisa u prvi razred osnovne škole s pripadajućim obrascima dostupni su na web stranicama Ureda.

Obrazac ZAHTJEVA za prijevremeni upis, za odgodu upisa ili privremenu odgodu upisa djeteta roditelji (skrbnici) mogu podići osobno i u Uredu državne uprave u Zadarskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti, Odjel za prosvjetu, kulturu, informiranje, sport i tehničku kulturu,   Narodni trg 1/IV., soba 96,  ili u Školi.

Upisi u I. razred osnovnih škola obavit će se u vremenu od 09. lipnja do 13. lipnja 2014. godine.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.