Hrvatski radio

Radio Zadar

Predvodnik digitalnih nomada o digitalnom brendiranju

22.02.2019.

18:07

Autor: Maja Savić

Predvodnik digitalnih nomada o digitalnom brendiranju

Predvodnik digitalnih nomada o digitalnom brendiranju

Foto: - / -

"Brendionica", naziv je radionice koja se održava u subotu u Inovativnom Zadru kako bi pomogla freelancerima i malim poduzetnicima u izradi brandova na digitalnim kanalima uz strateško korištenje marketinga.Predavači su Morena MIlivoj i Tomislav Pancirov, predvodnik digitalnih nomada u nas.

Digitalni nomad prilagođava posao svom životu umjesto obratno.
Putovati svijetom i zarađivati putem interneta za mnoge zvuči kao ostvarenje životnog sna. Digitalni nomad je pojam koji već neko vrijeme kruži virtualnim svijetom, a odnosi se na sve one koji posao obavljaju internetom s bilo koje lokacije u svijetu. Nomadski stil života općenito se odnosi na onaj ispunjen avanturama i putovanjima, a uz pojam digitalnog omogućuje vam i zaradu nevezano za lokaciju na kojoj se nalazite no taj stil i nije uvijek za svakoga napominje Tomislav Pancirov, digitalni nomad koji zaista voli raditi u Hrvatskoj.


"Stvarno mislim da u Hrvatskoj imamo predivnih lokacija i odličnu infrastrukturu koju možemo iskorisititi za ovaj način života. U fleksibilnosti je bitno prilagoditi sve sebi i taj posao raditi odavde, bez obzira što nam drugi nameću da je takav stil života primjereniji vani. Ovo je spoj poduzetništva i nekog holističkog pogleda na biznis. To je sveukupno jedna cjelina. Danas je gotovo nemoguće otići s posla i reći - više neću razmišljati i neću se baviti poslom. Ponekad pak potrebno je više prostora u privatnoj sferi i onda prilagođavati posao tome. Upravo me to ponukalo da se odvažim na ovaj životni stil i premda još uvijek nemamo dovoljno pozitivnih primjera, poslujem ovako više od dvije godine i ništa mi nije nemoguće."

Globalno, digitalno nomadstvo nije u početnim fazama i po svijetu je sve više primjera. U Hrvatskoj ima više slučajeva onih koji odu u inozemstvo pa se vraćaju u domovinu, dodaje Tomislav čiji je poslovni put uključivao rad u maloj, pa velikoj tvrtki i konačno korporaciji a onda se sa stečenim iskustvom upustio u novu životnu avanturu digitalnog nomadstva. Predaje na cjeloživotnom obrazovanju Ekonomskog fakulteta u Rijeci u sklopu Online marketinga a bez obzira što radi ono što voli pa bi to svakom preporučio, digitalni nomad je definicija samog svog majstora koji kao takav treba biti spreman na sve izazove i poteškoće tog posla pa savjetuje kolegama da dobro promisle prije nego se konačno odluče.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.