Hrvatski radio

Radio Zadar

Pregovori o proračunu napreduju

07.03.2023.

13:29

Autor: Božidar Kolega

Pogled iz zraka na grad Zadar

Pogled iz zraka na grad Zadar

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Nakon dva odrađena kruga pregovora gradske vlasti s Nezavisnom listom Enia Meštrovića još je ostalo pronaći načine realizacije za 3 do 4 predložena amandmana kako bi se postigao dogovor za usvajanje novog gradskog proračuna.  

Razgovori idu dobro kazala nam je Adela Frank s Eniove nezavisne liste. Što još trebaju raspraviti?

Imamo Citadelu rješavati, imamo još upite o Javnoj vatrogasnoj postrojbi, imamo još razradu odluke o stanovima u Zagrebu i Splitu za smještaj roditelja djece koja se liječe od malignih i ostalih bolesti i još neke detalje oko Javnog poziva u kulturi.

Adela Frank

Ovaj tjedan nastavljeni su razgovori koji uključuju i izlazak na teren kako bi se našlo najbolje rješenje da Citadela zaživi u potpunosti. A kada bi se prijedlog proračuna mogao naći pred gradskim vijećnicima teško je predvidjeti međutim :

Ova odluka o nužnom financiranju traje do 31. ožujka. Pretpostavljam da će se morati donijeti još jedna koja će obuhvatiti iduća 3 mjeseca jer realno nije za očekivati kako će prijedlog proračuna ići do kraja ožujka.

Adela Frank

Smatra Adela Frank. Podsjećamo, iz pregovora je izašla Akcija mladih zbog imenovanja Željka Žilavca direktorom Zadarskog sporta dok u pregovorima ne sudjeluje SDP s obzirom da je on već u dogovoru s gradskom vlašću svoje amandmane već uvrstio u proračun te samo traže da ono što je dogovoreno se i poštuje, rekao nam je Daniel Radeta.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.