Hrvatski radio

Radio Zadar

Preko: Stipendije za 40 studenata

03.03.2016.

10:18

Autor: HRT Centar Zadar/Naši škoji

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon provedenog natječaja, odabrano je četrdeset studenata koji su ostvarili pravo za dodjelu bespovratne financijske pomoći Općine Preko za akademsku godinu 2015./16. To je danas objavio portal Naši škoji.

Visina bespovratne financijske pomoći iznosi 300 kuna mjesečno za studente koji studiraju na području Zadarske županije i 500 kuna za studente koji studiraju izvan Zadarske županije.

Pravo na bespovratnu financijsku pomoć mogli su ostvariti studenti koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Preko najmanje pet godina prije raspisivanja natječaja, studenti koji imaju status redovitog ili izvanrednog studenta, studenti koji nemaju odobren kredit ili stipendiju od nekog drugog subjekta te studenti koji prethodno nisu koristili bespovratnu financijsku pomoć za isti stupanj i studijsku godinu obrazovanja.

Prijave su bodovane po socijalnim kriterijima i kriterijima izvrsnosti sukladno Pravilniku o dodjeli bespovratne financijske pomoći studentima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.