Hrvatski radio

Radio Zadar

Prekršaji u prometu: Pijan izazvao sudar, vozili triput brže od dozvoljenog

21.08.2018.

09:37

Autor: HRT Radio Zadar

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Foto: - / -

U subotu u 18 sati, u Dinjiškoj na Pagu, 47-godišnjak je upravljajući Audijem (ZD) prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom, pod utjecajem alkohola od 2,12 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda, priopćila je zadarska policija.

Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.   

Jučer oko 13 sati, na DC106, u Slivnici Donjoj, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar sa službenim vozilom presretač snimili su 20-godišnjeg državljanina Francuske kako upravlja Opelom brzinom od 144,5 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 60 km/h.

Vozaču je na licu mjesta izdan Obavezni prekršajni nalog uz kaznu od 5 000 kn te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca. 

Jučer u 15,34 sati na DC106, u Slivnici Donjoj, policijski službenici  Postaje prometne policije Zadar sa službenim vozilom presretač snimili su 33-godišnjeg državljanina Mađarske kako upravlja Opelom brzinom od 142 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 km/h.

 Vozaču je na licu mjesta izdan Obavezni prekršajni nalog uz kaznu od 5000 kn te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.