Hrvatski radio

Radio Zadar

Prekršajna sutkinja će odlučiti o postupku protiv prijavljenih za uvrede premijeru

25.01.2022.

17:47

Autor: HINA

Premijer Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Prekršajna sutkinja će odlučiti ima li elemenata za nastavak postupka protiv 71-godišnjaka iz Briševa koji je priveden jer je na društvenoj mreži napisao da premijera treba dočekati pokvarenim jajima te 49-godišnjaka iz Kakme koji ga je nazvao pavijanom, doznaje se na zadarskom sudu.

Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru, pri kojemu je i Prekršajni sud, Davor Dubravica Hini je izjavio da će o nastavku postupka protiv dvojice prijavljenih odlučiti prekršajna sutkinja Ksenija Bratković. Ona će donijeti odluku ima li elemenata da se postupak nastavi ili ne, kazao je Dubravica.


Uz 71-godišnjaka, koji je medijima otkrio da je priveden jer je napisao da premijera na Maslenici treba dočekati pokvarenim jajima, naknadno se oglasio i 49-godišnjak otkrivajući da ga je nazvao pavijanom. Policija je u ponedjeljak izvijestila da je 21. siječnja provela kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 71 i 49 godina zbog članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Obojica su, dodaje policija, 20. siječnja 2022. godine na objavljeni članak o najavi posjete predsjednika Vlade RH Maslenici, koji je objavio jedan zadarski portal, na društvenoj mreži objavili komentare uvredljivog i omalovažavajućeg sadržaja, kojim ponašanjem su ostvarili obilježja navedenog prekršaja.


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako je u slučaju privođenja zbog komentara o premijeru Andreju Plenkoviću na facebooku postupano u skladu sa zakonom i poručio da policija ne prima nikakve političke naloge.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.