Hrvatski radio

Radio Zadar

Nova faza obrane protiv koronavirusa u školama, na zadarskom je području započela bez većih poteškoća

14.02.2022.

13:11

Autor: Anita Perica

default error photo

Neke škole već imaju povratnu informaciju o tome koliko je učenika bilo pozitivno na samotestiranju dok druge taj podatak očekuju sutra jer još danas traje podjela testova. 

Prema prvim informacijama, nova faza obrane protiv koronavirusa u hrvatskim školama – samotestiranje učenika – na zadarskom je području započela bez većih poteškoća. Kako smo jutros doznali, neke škole već imaju povratnu informaciju o tome koliko je učenika bilo pozitivno na samotestiranju:


-rekao nam je Dražen Adžić, ravnatelj zadarske OŠ Šimuna Kožičića Benje, koji smatra kako je nova praksa dobar način da nastava ostane uživo:

U OŠ Šime Budinića primjerice prve rezultate samotestiranja učenika očekuju sutra, a većih poteškoća u provedbi nove mjere za sada nemaju – doznajemo od ravnateljice Jagode Galić: 

I u Srednjoj školi Vice Vlatkovića cjelovite podatke o samotestiranju tek očekuju. Naime, njihovih nekoliko razreda tek se danas vraća u školu nakon praktične nastave koju su prošlog četvrta i petka obavljali u svijetu rada, kod poduzetnika – doznajemo od ravnatelja Tihomira Tomčića:

Novu mjeru dobrovoljnog samotestiranja u ovoj je školi prihvatila velika većina učenika i njihovih roditelja, odnosno prema navodima ravnatelja Tomčića, otpor se bilježi u pojedinačnim slučajevima – svega ih je jedan do dva po razredu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.