Hrvatski radio

Radio Zadar

Premijer danas u Zemuniku, Zadru i Vrani

21.07.2017.

07:15

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će danas 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku Donjem , nakon toga će se sastati sa županom Longinom i gradonačelnikom Dukićem te obići Hotel-baštine Mašković Han u Vrani.

U 12.30 sati predsjednik Vlade posjetit će 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku Donjem koja u svom sastavu ima četiri eskadrile, Eskadrilu aviona, Eskadrilu helikoptera, Protupožarnu eskadrilu i Eskadrilu transportnih helikoptera dislociranu u Divuljama. U postrojbi djeluje i akrobatska grupa “Krila Oluje".
 
U 13.30 sati  održat će sastanak s Božidarom Longinom, županom Zadarske županije i dr. Brankom Dukićem, gradonačelnikom Grada Zadra. Nakon posjeta Zemuniku i Zadru , obići će Hotel-baštine Mašković Han u 14.50 sati u Vrani. 
Riječ je o pojedinačnom zaštićenom kulturnom dobru upisanom u Registar kulturnih dobara RH, a čija je obnova financirana i sredstvima fondova Europske unije. U pratnji predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek - najavljeno je iz Vlade.
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.