Hrvatski radio

Radio Zadar

Premijer Plenković i 3 ministra sutra u obilasku Zadarske županije

06.03.2019.

18:43

Autor: HRT Radio Zadar

Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / -

Premijer Andrej Plenković sutra dolazi u posjet Zadarskoj županiji. Obići će Zadar, Benkovac, Nin, te otoke Ugljan i Pašman .

Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te pomoćnik ministra poljoprivrede Ante Mišura. 

Posjet Zadarskoj županiji počinje u Benkovcu gdje će biti potpisan ugovor o Rekonstrukciji i uređenju stare gradske jezgre grada Benkovca. 

 Slijedi potom obilazak Poslovno-industrijske zone Šopot pokraj Benkovca gdje će posjetiti energanu na biomasu pored koje će se uskoro graditi i postrojenja za proizvodnju drvnih peleta, preradu mulja i pepela. Riječ je o postrojenju koje bi u konačnici trebalo zapošljavati 50 ljudi, a već četiri mjeseca uspješno proizvodi električnu energiju i isporučuje je u elektroenergetski sustav. 

Predsjednik Vlade nakon Benkovca odlazi u Zračnu luku Zadar. Tamo će se potpisati tripartitni sporazum - između MORH-a, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Zračne luke Zadar - kojim će se regulirati financiranje projekta izgradnje i proširenja staze za vožnju i glavne stajanke u Zračnoj luci. 

Slijedi zatim obilazak nove zgrade putničkog terminala u luci Gaženica nakon čega će premijer i članovi Vlade obiti Ugljan i Pašman. Prvo će obići radove na izgradnji ribarske luke u Veloj Lamjani, a potom i gradilište trajektne luke Tkon. 

Predsjednik Vlade posjetit će i sjedište Klastera ''Hrvatski otočni proizvod''  odnosno Škraping centar u Tkonu. 

Slijedi povratak na kopno, u Nin, gdje će prvo obići gradilište donjeg mosta, a potom će obilježiti i početak radova na izgradnji sustava Vodovoda i odvodnje aglomeracije Nin–Vrsi–Privlaka–Vir. 

Premijer će posjetiti i mrijestilište tvrtke Cromaris. 

Nakon Nina, premijer stiže u Zadar gdje će se sastati s gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem i županom Zadarske županije Božidarom Longinom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.