Hrvatski radio

Radio Zadar

Premijerno prikazan dok. film "Lov na Gotovinu"

16.04.2013.

09:53

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na drugu godišnjicu prvostupanjske presude hrvatskim generalima u Haagu, u Zadru je premijerno prikazan prvi dio dokumentarnoga filma "Lov na Gotovinu", HTV-ove novinarke Nade Prkačin.

Kako je rekla sama autorica, film je radila za političare i novinare da se prisjete tko je što radio i izjavljivao od prvoga spomena haške optužnice protiv generala Gotovine 1998. godine do njegova uhićenja na Tenerifima.

         "Nevjerojatno je narod na jednoj strani i stalno drži stranu Anti Gotovini, narod je sve, narod je svemoćan, a s druge strane političari koji ovisno o tome na kojoj fotelji sjede mijenjaju retoriku. Vidite, recimo Ivu Sanadera dok je u poziciji – Joj naš vitez niko ga ne smije dirat , postaje predsjednik Vlade – Tko je Ante Gotovina da ucjenjuje Hrvatsku?. Dakle htjela sam vidjet znači jednu konstantu s jedne strane i s druge strane jednu prevrtljivost…" – kazala je Nada Prkačin.

Drugi dio filma koji vodi do oslobađajuće presude bit će prikazan na dan Oluje, najavila je autorica Nada Prkačin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.