Hrvatski radio

Radio Zadar

Preminula jedna osoba, novooboljelih u Zadarskoj županiji 21

11.09.2020.

11:47

Autor: RZD

foto: Duško Jaramaz / Pixsell

foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Foto: - / -

Na području Zadarske županije 21 je novooboljela osoba od koronavirusa. Dijelom je riječ o osobama koje su se zarazile kao kontakti dosad zaraženih osoba, a jednom dijelu se utvrđuju kontakti i kretanja - javio je županijski Stožer:

Među novozaraženima  10 je ženskih i 11 muških osoba, a izolaciju provode na području Grada Zadra (12), Benkovca (1) Pakoštana (1), Bibinja (2), Poličnika (1), Sali (3) i Stankovci (1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 268 uzoraka, aktivni nadzor provodi se nad 657 osoba, a istekao je za njih  6946. U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 15  bolesnika oboljelih od COVID-19  od kojih su 3  u COVID JIL-u  na respiratoru.

Od posljedica osnovne bolesti preminula je jedna muška osoba (rođ. 1943 god.) kojoj je prilikom rutinskog testiranja detektiran i koronavirus. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske  evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.