Hrvatski radio

Radio Zadar

Preminuo dr.sc. Janko Belošević

07.03.2016.

14:43

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U 87. godini života preminuo je dr. sc. Janko Belošević, umirovljeni redoviti profesor i professor emeritus Sveučilišta u Zadru, ugledni hrvatski arheolog i istaknuti znanstvenik. To je na svojim internetskim stranicama objavilo Sveučilište.

Prof. Belošević obnašao je čitav niz odgovornih dužnosti na Sveučilištu u Zadru, odnosno na Filozofskom fakultetu. Gotovo cijelo desetljeće (u više mandata) bio je predstojnik Odsjeka za arheologiju koji je, zahvaljujući njegovu angažmanu, kadrovski i organizacijski temeljito obnovljen i postao je jedan od najuglednijih odsjeka na Fakultetu. U razdoblju od 1987. do 1989. bio je dekan Fakulteta, a obnašao je i dužnost predsjednika Vijeća Filozofskog fakulteta te je bio član povjerenstva za poslijediplomske studije.

Profesor Janko Belošević svoj radni vijek nesebično je posvetio promicanju nacionalne arheologije i spada u red najistaknutijih istraživača hrvatske arheološke baštine na tlu sjeverne Dalmacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.