Hrvatski radio

Radio Zadar

Preminuo na Velebitu do dolaska helikoptera

05.10.2017.

08:36

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šezdesetosmogodišnjak preminuo je jučer na Velebitu, iznad Ljubotića na predjelu Bili sinokos. Poziv za pomoć upućen je oko 10 sati, ali je helikopter na mjesto nesreće zbog lošeg vremena stigao tek malo prije 13 sati. Unatoč pokušajima oživljavanja do dolaska pomoći muškarac je preminuo.

Izvješće Centra 112:

Starigrad, 04. listopada u 10:17 sati, zaprimljena je dojava da je pozlilo osobi na Velebitu, iznad Ljubotića, predio Bili Sinokos. Dojavitelj je spojen s Zavodom za hitnu medicinu Zadarske županije (ZHMZŽ) te je po njihovim uputama pristupio reanimaciji. Zbog nepristupačnosti terena zatražena je pomoć HGSS-a na čiji zahtjev je u 10:36 sati zatražen angažman helikoptera HRZ i PZO. Let je prvotno odobren u 10:46 sati, ali je odgođen zbog loših meteo uvjeta (magla i niski oblaci) na Velebitu. Nakon poboljšanja meteo uvjeta helikopter je poletio iz baze u 12:48 sati.

 Dolaskom na mjesto događaja helikoptera HRZ i PZO s ekipom HGSS-a, utvrđeno je da je muška osoba (rođ. 1949. god.) preminula.

Tijelo preminule osobe prevezeno je helikopterom HRZ i PZO koji je sletio na vojni dio aerodroma Zemunik u 14:17 sati. U akciji spašavanja sudjelovalo je šest članova HGSS-a, Stanica Split i Zadar koji su se nalazili u helikopteru te sedam članova HGSS-a Zadar koji su se zemaljskim putem uputili do unesrećenog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.