Hrvatski radio

Radio Zadar

Preporuka otkazivanja svih javnih okupljanja u Zadarskoj županiji

12.03.2020.

14:15

Autor: HRT Radio Zadar

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL-ilustracija

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL-ilustracija

Foto: - / -

Svi oni koji su u proteklih 14 dana boravili na prostorima zahvaćenim koronavirusom ili bili u kontaktu sa zaraženim osobama ostanu u samoizolaciji i redovito se javljaju SVOM OBITELJSKOM LIJEČNIKU ILI dežurnoj epidemiološkoj službi na broj 098/332-765 - poručuju iz Stožera Zadarske županije:

Stožer civilne zaštite Zadarske županije na svojoj je sjednici održanoj 12. ožujka 2020. godine donio preporuku za otkazivanje svih javnih kulturnih, sportskih i ostalih okupljanja u narednom razdoblju kako bi se preveniralo širenje koronavirusa. Ova preporuka odnosi se na zatvorene i otvorene prostore.

Također se apelira na javnost da bude društveno odgovorna te da svi koji su u proteklih 14 dana boravili na prostorima zahvaćenim koronavirusom ili bili u kontaktu sa zaraženim osobama ostanu u samoizolaciji te se redovito javljaju dežurnoj epidemiološkoj službi na broj 098/332-765.

Sinoć je u Opću bolnicu Zadar primljena jedna osoba sa mogućim simptomima koronavirusa, nakon pregleda liječnika osoba je upućena na kućnu izolaciju, a nalazi su poslani u kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Na zadarskom području pod nadzorom je 108 osoba, a u Republici Hrvatskoj do sada je potvrđeno ukupno 19 oboljelih.

Sve javnozdravstvene službe na području Zadarske županije, kao i ostale institucije, u stanju su pripravnosti te mole građane i predstavnike sredstava javnog priopćavanja da ne šire pogrešne i neprovjerene informacije i bespotrebnu paniku te da prate priopćenja koje objavljuje kako županijski Stožer, tako i nacionalni, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.