Hrvatski radio

Radio Zadar

Preporuke za sve koji žele pomoći stradalima

30.12.2020.

11:24

Autor: HRT Radio Zadar

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Brojni su se građani, gospodarstvenici, udruge i navijačke skupine tijekom jučerašnjeg dana javili Stožeru civilne zaštite Zadarske županije nudeći pomoć za stradale u Petrinji, Sisku, Glini te ostalim mjestima Sisačko-moslovačke županije, a mnogi su se uputili prema stradalom području.

Kako smo u stalnom kontaktu  sa Stožerom civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije doznajemo da još uvijek  nisu organizirana mjesta za prihvat donacija te molimo sve one koji prikupljaju pomoć da ne odlaze prema toj županiji dok ne dobijemo informaciju o načinu dopreme humanitarne pomoći. 

Svi oni koji prikupljene  stvari nisu u mogućnosti uskladištiti kod sebe, iste mogu dopremiti ispred Sportskog centra  Višnjik gdje je Stožer Civilne zaštite  grada Zadra u suradnji sa Crvenim križem organizirao prikupljanje.

Također smo u stalnom kontaktu sa Stožerima civilne zaštite općina i gradova na području Zadarske županije koji su dobili upute o prikupljanju pomoći na svojim područjima koju ćemo, kada dobijemo odobrenje, organizirano dopremiti u Sisačko-moslavačku županiju. 

Molimo sve plemenite ljude sa područja Zadarske županije koji su u svoje domove primili obitelji sa područja pogođenih potresom da nam dostave njihove podatke zbog evidencije o broju ljudi na našem području, njihovim potrebama te kako bi mogli dostaviti  informacije  Stožeru civilne zaštite  Sisačko-moslavačke županije. Informaciju možete dostaviti na mail Stožera civilne zaštite Zadarske županije (stozercz@zadarska-zupanija.hr)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.