Hrvatski radio

Radio Zadar

Preslatki psići Igor i Veronika našli novi dom u CGO-u Biljane Donje

14.02.2022.

14:56

Autor: HRT Radio Zadar/ekovjesnik

Toni Kozina i Marko Bačić

Toni Kozina i Marko Bačić

Foto: Ljiljana Jurjević / EKO d.o.o.

Prije četiri dana netko je na ulazu u budući Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje ostavio dva preslatka štenca. Iako su stari tek nešto više od mjesec i pol dana, Igor i Veronika Otpadić već su zasnovali radni odnos na neodređeno vrijeme u TD EKO d.o.o. Zadar, piše ekovjesnik.hr

Djelatnici tvrtke EKO d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske Županije prošlog su četvrtka imali neuobičajen radni dan, a ubuduće ih na radnom mjestu zasigurno očekuju nova iskustva i zaduženja. Tog jutra, 10. veljače, djelatnici Toni Kozina i Marko Bačić su na ulazu u Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje pronašli dva štenca koje je nepoznata osoba ostavila pred ograđenim prostorom gradilišta.  


Nakon veterinarskog pregleda kod zadarskog veterinara Matea Mazije ustanovljeno je da su štenci u dobrom stanju, a procjenjuje se da su rođeni krajem prošle godine. Očišćeni su od unutrašnjih parazita i cijepljeni protiv zaraznih bolesti, a očekuje ih i čipiranje. Muško štene ima težinu od oko 80 dkg, dok je ženka nešto manja i teži oko 60 dkg, javlja ekovjesnik.hr.


Galerija
Igor i Veronika Otpadić, Foto: Ljiljana Jurjević/EKO d.o.o.
Stefan Žarković iz TD EKO d.o.o. Zadar s Veronikom i Igorom, Foto: Ljiljana Jurjević/EKO d.o.o.

U dogovoru s Dinom Perovićem, direktorom tvrtke EKO d.o.o., donijeta je odluka o udomljavanju štenaca, a pritom su im nadjenuta i prikladna imena Igor i Veronika Otpadić. Brigu o štencima vodit će svi djelatnici, a dogovoreno je i zajedničko financiranje hrane, veterinarskih pregleda i svih ostalih njihovih potreba. Prvi vikend provode ipak izvan kruga CGO Biljane Donje, u domu jedne djelatnice u Zadru, a doznajemo kako će Igor i Veronika dobiti i prikladnu nastambu uz upravnu zgradu Centra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.