Hrvatski radio

Radio Zadar

Prestižno priznanje OPG-u Matulić iz Pašmana

15.05.2017.

12:08

Autor: Anita Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prestižno priznanje za okus i kakvoću proizvoda stiglo je na Pašman. Ljuti umak Pašmanero OPG-a Matulić iz Pašmana osvojio je Superior Taste Award Međunarodnog instituta za okus i kvalitetu u Bruxellesu.

Time je ovo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo postalo prvi mali proizvođač dobitnik ove prestižne nagrade. 

U konkurenciji gotovo dvije tisuće proizvoda iz cijeloga svijeta, više od 120 vrhunskih chefova i someliera ukupno je dodijelilo 78,8 posto pozitivnih ocjena ljutom umaku s Pašmana odnosno - zlatnu zvjezdicu. Ponosna vlasnica Ana Matulić kaže: Nama je drago da je tako i da će se Pašman prepoznavati po gastronomiji. Prva međunarodna nagrada koju smo dobili zapravo najveća, nadamo se ne i zadnja, ovo nam je poticaj da se trudimo još više i nadam se da ćemo kroz par godina i neke druge proizvode prehrambene slati na takve natječaje.

Nagrađeni ljuti umak mješavina je više od 10 vrsta različitih čili papričica obogaćen vinskim octom: Sve je 100 posto naše, i vinski ocat je isto naš, koji je dobio oznaku HOP. Eto, sve je sto posto domaće, organsko...

Vrhunskog priznanja nema bez vrhunskog vizualnog identiteta OPG-a i proizvoda: Za to je zaslužan gospodin Vinko Pašalić, a na Pašmaneru je osim njega radila i dizajnerica Mirna Saletović.

Nije prvi put da nagrada Superior Taste Award dolazi u Zadarsku županiju. Tri godine zaredom osvajao ju je Paški sir obitelji Gligora. Ono po čemu se OPG Matulić razlikuje od dosadašnjih dobitnika iz Hrvatske jest što su oni prvi mali proizvođači koji su osvojili to prestižno priznanje. Dodjela nagrade najavljena je za 14. lipnja u Bruxellesu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.